Slujba de binecuvântare a capelei mortuare din parohia Ighiu, protopopiatul Alba Iulia

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a noii capele mortuare din parohia Ighiu, protopopiatul Alba Iulia. Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către părintele Marius Miclea.

Joi, 2 decembrie 2021, în ziua prăznuirii Sfântului Proroc Avacum, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în parohia Ighiu, protopopiatul Alba Iulia. Începând cu ora 16.00, Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de binecuvântare a capelei mortuare din localitate, edificiu ridicat pe parcursul ultimilor trei ani. Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către părintele Marius Miclea.

La finalul slujbei, în semn de apreciere pentru activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească desfășurată în timpul anilor de slujire, părintele paroh Marius Miclea a fost hirotesit întru iconom-savrofor. De asemenea, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la ridicarea noii capele mortuare din localitatea Ighiu au primit din partea Întâistătătorului Eparhiei noastre Diplome de aleasă cinstire.

Share