Slujba de binecuvântare a demisolului bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Alba Iulia

La data de 5 septembrie a.c., Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a demisolului bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Alba Iulia. Lucrările au fost desfășurate sub atenta coordonare a părintelui paroh Florin Croitoru.

Marți, 5 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Alba Iulia. Începând cu ora 18.00, Ierarhul nostru a oficiat slujba de binecuvântare a demisolului locașului de închinare, în prezența a numeroși credincioși. Lucrările de amenajare și înfrumusețare au fost desfășurate în decursul ultimilor, răspunzând, astfel, unor necesități misionare stringente și, totodată, oferind noi perspective pastorale în contextul activităților dedicate copiilor și tinerilor din comunitatea parohială.

La final, în semn de aleasă apreciere pentru activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească desfășurată, părintele paroh Florin Croitoru, preot al parohiei Alba Iulia – „Sfânta Cuvioasă Parascheva” începând cu anul 2014, a primit din partea Întâistătătorului Eparhiei noastre Diplomă de vrednicie. De asemenea, ostenitorilor și binefăcătorilor le-au fost oferite Diplome de aleasă cinstire.

Înființată în vara anului 1993, parohia Alba Iulia – „Cuvioasa Parascheva” aniversează 30 de ani de activitate neîntreruptă în slujba lui Dumnezeu și a locuitorilor din cartierul Ampoi. Odată cu înființarea parohiei, a fost numit ca păstor părintele Gheorghe Benchea. Biserica, ridicată cu mari eforturi între anii 1993-1996, este construită din lemn, impresionând până astăzi prin arhitectura sa. În anul 1996, lângă părintele paroh Gheorghe Benchea avea să fie transferat părintele Ioan Benchea, de la parohia Teiuș I, pentru a-I sluji împreună lui Dumnezeu. În perioada 2014-2018, locașul a beneficiat de o serie de lucrări, atât interioare, cât și exterioare. Slujba de binecuvântare a bisericii a fost oficiată de către Părintele Arhiepiscop Irineu, la data de 26 august 2018.

Share