Slujba de binecuvântare a noii capele mortuare din localitatea Mihalț, județul Alba

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a noii capele mortuare din localitatea Mihalț, județul Alba. Noul edificiu, ridicat de către administrația locală, va deservi celor două comunități parohiale din Mihalț.

Joi, 16 iunie 2022, în ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Tihon, Episcopul Amatundei, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohiile Mihalț I și Mihalț II, protopopiatul Blaj. Începând cu ora 17.00, Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba de binecuvântare a noii capele mortuare din localitate.

Edificiul a fost ridicat de către Primăria comunei Mihalț între anii 2019-2022, pe un teren donat de către parohia Mihalț I. Pe parcursul celor patru ani, administrația locală și comunitatea parohială păstorită de către părintele Adrian Popârlan au avut o colaborare fructuoasă, depusă în folosul credincioșilor dreptslăvitori din localitatea Mihalț.

La finalul slujbei de binecuvântare, primarul comunei Mihalț, Flavius Breaz, a primit din partea Întâistătătorului Eparhiei noastre Diplomă de aleasă cinstire, în semn de aleasă apreciere pentru efortul depus în timpul edificării noii capele mortuare și pentru devotamentul deosebit de care a dat dovadă în slujba Bisericii strămoșești și a spiritualității ortodoxe.

Share