Slujba de binecuvântare a noii case parohiale din localitatea Avram Iancu

Pe data de 19 iulie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a poposit în parohia Avram Iancu, protopopiatul Câmpeni. Arhipăstorul nostru, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba de binecuvântare a noii case parohiale din localitate. Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către părintele Bogdan Cioara.

Luni, 19 iulie 2021, când Biserica noastră face pomenirea de peste an a Sfintei Cuvioase Macrina, sora Sfântului Vasile cel Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în parohia Avram Iancu, protopopiatul Câmpeni. Începând cu ora 17.00, Chiriarhul nostru a săvârșit slujba de binecuvântare a noii case parohiale, ca urmare a lucrărilor de edificare și înfrumusețare efectuate începând cu anul 2017. În prezența a numeroși credincioși, Ierarhul nostru a fost întâmpinat cu multă bucurie de către un grup de tulnicărese îmbrăcate în straie populare specifice Țării Moților.

La finalul slujbei, pentru activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească depusă pe parcursul anilor, părintele paroh Bogdan Cioara a fost hirotesit întru sachelar. În continuare, domnul Sandu Heler, primarul comunei Avram Iancu, a primit din partea Arhipăstorului nostru Ordinul „Credință și Unire”, în semn de apreciere pentru slujirea rodnică și folositoare a Bisericii lui Hristos. De asemenea, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la ridicarea noii case parohiale au primit din partea Întâistătătorului Eparhiei noastre Diplome de aleasă cinstire.

Noua casa parohială din localitatea Avram Iancu a fost edificată între anii 2017-2021. În tot acest timp, au fost efectuate lucrări de amenajare a curții dimprejurul casei parohiale, constând în împrejmuirea în totalitate a acesteia, realizarea aleilor pavate, zidirea clădirilor anexe și îngrijirea livezii. Pe întreg parcursul lucrărilor efectuate, s-a contat pe sprijinul moral și material al bunilor credincioși de aici și al autorităților locale, în special al primarului Sandu Heler. Noua casă parohială este situată în vecinătatea bisericii parohiale, aflată la rândul său în plin proces de restaurare și renovare.

Share