Slujba de resfințire a bisericii din parohia Mădăraș, protopopiatul Târgu-Mureș

Duminică, 31 iulie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Buna Vestire” din parohia Mădăraș, protopopiatul Târgu-Mureș. În continuare, Ierarhul nostru a celebrat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură.

În Duminica a VII-a după Pogorârea Sfântului Duh, când este rânduit să fie citită pericopa evanghelică ce prezintă vindecarea a doi orbi și a unui mut din Capernaum, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit în parohia Mădăraș, protopopiatul Târgu-Mureș. Arhipăstorul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Buna Vestire” din localitate, după care a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură, în prezența a numeroși credincioși dreptslăvitori.

În cuvântul de învățătură rostit, Chiriarul nostru a spus: „Când primii creștini Îl propovăduiau pe Iisus Hristos, ei Îl predicau pe El ca Cel ce erau viu și puternic, capabil prin puterea Învierii Sale să inunde locurile întunecoase de pe pământ cu lumina Sa. Primii creștini Îl vesteau pe Domnul ca fiind capabil să zguduie Imperiul Roman și să schimbe fața istoriei. Într-adevăr, Mântuitorul nostru este capabil și acum să-L întărească pe cel slab și să transforme răul în bine. El, Care în urmă cu 20 de veacuri a vindecat doi orbi și un mut în Capernaum, este prezent astăzi în inima lumii. Hristos este cu noi ca să ne ierte cu iubirea Sa și să ne vindece cu puterea Sa”.

La finalul Sfintei Liturghii, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la restaurarea și renovarea locașului de cult au primit din partea Întâistătătorului Eparhiei noastre Diplome de aleasă cinstire. Lucrările de înfrumusețare a bisericii cu hramul „Buna Vestire” au fost realizate sub coordonarea și purtarea de grijă a părintelui Ovidiu Capătă Belean, preot al parohiei Mădăraș începând cu anul 2019.

Biserica „Buna  Vestire” din localitatea Mădăraș a fost edificată între anii 1937-1946. Pe data de 6 septembrie 1981, locașul de închinare a fost sfințit, slujba de târnosire fiind oficiată de către Episcopul Emilian al Alba Iuliei. Din primăvara anului 2020, au fost demarate ample lucrări de reabilitare a bisericii, timp în care a fost decopertată vechea zugrăveală a interiorului locașului de închinare. În decursul ultimilor doi ani de zile, interiorul bisericii a fost împodobit cu pictură, lucrarea fiind realizată de către Horațiu Călugăr din Târgu-Mureș.

Share