Slujba de târnosire a bisericii și Sfânta Liturghie în parohia Cib, protopopiatul Alba Iulia

Duminică, 5 septembrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de târnosire a bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din parohia Cib, protopopiatul Alba Iulia. În continuare, Arhipăstorul nostru a oficiat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură.

În Duminica a 11-a după Rusalii, zi în care s-a citit pericopa evanghelică ce ne pune înainte pilda datornicului milostiv, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Cib, protopopiatul Alba Iulia. Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de târnosire a bisericii cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, după care a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură.

Adresându-se celor prezenți, Chiriarhului nostru a spus: „Dacă vom ierta pe semenii noștri, vom simți liniște și siguranță și, totodată, vom păși pe un drum ușor, pe drumul lui Hristos, Care a binevoit să primească moartea pe Crucea Golgotei, ca să ne obțină iertarea de la Tatăl Creator. Dacă vom ierta pe semenii noștri, vom avea pace interioară și bogăție de har și vom primi de la Stăpânul ceresc iertarea păcatelor și greșelilor noastre. De aceea, Sfântul Apostol Pavel îndeamnă: «Să fiți buni între voi și milostivi, iertându-vă unul altuia, după cum și Dumnezeu v-a iertat vouă întru Hristos»”.

La finalul slujbei, pentru întreaga osteneală și râvnă apostolică de care a dat dovadă pe parcursul anilor de slujire, părintele paroh Viorel Epure a fost hirotesit întru iconom-stavrofor. De asemenea, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la înfrumusețarea locașului de închinare au primit din partea Întâistătătorului Eparhiei noastre Diplome de aleasă cinstire.

Share