Slujba Învierii Domnului, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia

Duminică, 2 mai 2021, în prima zi a Praznicului Învierii Domnului, Părintele Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul credincioșilor albaiulieni. Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba Utreniei Sfintei Învieri, după care a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur.

În Duminica Sfintelor Paști, când prăznuim Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent la Catedrala arhiepiscopală din Alba Iulia. Începând cu ora 0.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba Utreniei Sfintei Învieri și a rostit cuvântul de învățătură pe esplanada din fața Catedralei, în prezența a mii de credincioși din vechea Cetate a Bălgradului. În continuare, de la ora 1.15, a Arhipăstorul nostru celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur în Catedrala Reîntregirii.

În cuvântul rostit în cadrul slujbei Utreniei Sfintei Învieri, Ierarhul nostru a spus:

„Din acel moment glorios al Învierii Sale, Hristos marchează cu victoria Sa toate întâmplările lumii și ale istoriei, asigurându-ne că Lui I S-a dat toată puterea în cer și pe pământ și El rămâne cu noi până la sfârșitul veacurilor. Înțelegem, deci, că nu suntem singuri și părăsiți într-un univers gol și înspăimântător, plutind în voia sorții. De aceea, când lipsurile, necazurile, amărăciunile și chiar tragediile vieții ne fac să suspinăm, să gemem și să ne îngrozim, să ridicăm ochii spre ceruri, pentru că Cel Ce a biruit moartea este cu noi și nu trebuie să ne temem de nimeni și de nimic, căci Hristos, înviind din Mormântul Său, pe toate le-a umplut de sens și a luminat traiectoria destinului nostru, îndreptând-o spre eternitatea fericită. Fie ca acest Biruitor etern al iadului și al morții să vă binecuvinteze viețile și casele și să reverse peste toți balsamul suav al îndurării Sale și toate darurile Învierii Sale”.

Share