Slujba punerii pietrei de temelie pentru noua biserică din incinta Spitalului Municipal Târnăveni

Pe data de 24 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent în municipiul Târnăveni, prilej cu care a oficiat slujba punerii pietrei de temelie pentru noua biserică ce se va zidi în incinta Spitalului Municipal din localitate.

Marți, 24 mai a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în municipiul Târnăveni, județul Mureș. Începând cu ora 12.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți, a oficiat slujba punerii pietrei de temelie pentru noua biserică ce se va zidi în incinta Spitalului Municipal Târnăveni. Chiriarhul nostru a fost întâmpinat cu multă bucurie de către conducerea instituției, precum și de către primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheșan. Din anul 2016, ceremoniile religioase din cadrul Spitalului Municipal sunt oficiate de către preoții Adrian Cucui și Mircea Moga. În prezent, slujbele de aici sunt săvârșite într-o capelă de dimensiuni reduse.

Amănunte despre noul locaș de cult ne-au fost oferite de către părintele protopop Sergiu Dumitru: „În anul 2016, la inițiativa conducerii Spitalului Municipal «Dr. Gheorghe Marinescu» din Târnăveni, a fost demarat planul privind edificarea unei biserici de zid în incinta unității. În pofida numeroaselor dificultăți întâmpinate pe parcursul anilor, dorința zidirii unui locaș de rugăciune a rămas vie. Astfel, prin lucrarea lui Dumnezeu și cu sprijinul conducerii Spitalului, a fost așezată piatra de temelie a noii biserici cu hramul «Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir». Nădăjduim ca acest locaș de închinare să aducă mângâiere și sprijin sufletesc tuturor celor aflați în suferință”.

Share