Slujire arhierească la biserica „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din Alba Iulia

În ziua prăznuirii Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent în mijlocul credincioșilor albaiulieni. Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de clerici, a celebrat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură la biserica „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din Cetatea Marii Uniri.

Joi, 7 ianuarie a.c., zi în care Biserica noastră prăznuiește Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit la biserica „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din Alba Iulia. Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură. Piatra de temelie a acestei biserici a fost așezată în anul 1992, urmând ca din anul 2009 să aibă loc oficierea sfintelor slujbe în biserică. În prezent, la altarul acestui locaș de închinare slujesc preoții Niculae Popescu și Nicolae Ignat (consilier social-misionar în cadrul Eparhiei Alba Iuliei).

Adresându-se celor prezenți, Chiriarhul nostru a spus: „Viața noastră pe acest pământ este scurtă și este marcată de încercări, de amărăciuni și de multe necazuri. De aceea, trebuie să ne conectăm mereu la cer, căci timpul petrecut cu Dumnezeu este o investiție în eternitate. Nouă ni se cere să priveghem și să fim totdeauna gata pentru ziua în care anii vieții noastre se vor încheia, se vor sfârși, iar cartea vieții în care sunt scrise toate faptele noastre se va închide și se va pecetlui până la judecata universală. Acum, cât mai este timp, trebuie să împlinim poruncile lui Dumnezeu, să ne îmbogățim în fapte bune și să petrecem o viețuire sfântă și roditoare. Este bine să ne decidem pentru sfințenie astăzi, pentru că ziua de mâine s-ar putea să nu ne mai aparțină. De aceea, Sfântul Apostol Pavel îndeamnă: «Acum este ceasul ca voi să vă treziți din somn». Iar Sfântul Ioan Botezătorul ne avertizează: «Iată, securea stă la rădăcina pomilor și tot pomul ce nu face roadă bună se taie și se aruncă în foc»”.

Share