Slujire arhierească la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia

Duminică, 20 noiembrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent la Catedrala arhiepiscopală din Alba Iulia, prilej cu care a oficiat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură.

În Duminica a XXVI-a după Pogorârea Sfântului Duh, în ziua înainte-prăznuirii Intrării în biserică a Maicii Domnului, când este rânduit să fie citită pericopa evanghelică ce prezintă pilda bogatului căruia i-a rodit țarina, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Catedrala Reîntregirii din vechea Cetate a Bălgradului. Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură, în prezența a numeroși credincioși. La momentul rânduit din cadrul slujbei, tânărul Ionuț Pavel a fost hirotonit diacon. De asemenea, la finalul Sfintei Liturghii, diaconul Silviu Muntean, slujitor al Catedralei arhiepiscopale, a fost hirotesit întru arhidiacon.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Ierarhul nostru a spus: „A început Postul Nașterii lui Hristos, timp prielnic să ne îmbogățim în Dumnezeu și în harul lui Dumnezeu prin post, rugăciune și milostenie, prin citirea Sfintei Scripturi, spovedanie și primirea Dumnezeieștii Euharistii, a Sfintei Împărtășanii. În Apostolul zilei, care s-a citit atât de frumos, am auzit cuvintele: «Deşteaptă-te cel ce dormi şi te scoală din morţi şi te va lumina Hristos». Fără această înviere sau trezire spirituală, noi trăim ca bogatul nebun din Evanghelie și murim tot ca el. Știind că fără Hristos nu se poate realiza nimic frumos și durabil, să ne întemeiem viața noastră pe El, Piatra din capul unghiului, Stânca veacurilor, Păstorul Cel mare al oilor”.

Share