Slujire arhierească în parohia Ibănești, protopopiatul Reghin

Pe data de 5 februarie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent în parohia Ibănești. Arhipăstorul nostru a celebrat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail si Gavril” din localitate.

În Duminica a XXXIII-a după Rusalii, prima din perioada liturgică a Triodului, numită și „Duminica Vameșului și a Fariseului”, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit în mijlocul credincioșilor dreptslăvitori din parohia Ibănești, protopopiatul Reghin. Chiriarhul nostru a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail si Gavril”. La finalul slujbei, în semn de aleasă considerație pentru activitatea depusă cu jertfelnicie în ogorul Bisericii lui Hristos, părintele paroh Genu Oprea a fost hirotesit întru iconom-stavrofor.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop Irineu a spus: „Trebuie ca atunci când ne rugăm, să ne rugăm vorbind cu Dumnezeu, și nu lansând cuvinte în eter, în aer, gândindu-ne cumva la Dumnezeu ca la ceva abstract. Tatăl ceresc este foarte aproape de noi, ne iubește și poartă de grijă fiecăruia dintre noi în mod personal. De aceea, Sfântul Cuvios Arhimandrit Sofronie dă acest minunat îndemn: «Vorbește direct cu Dumnezeu. Nu trebuie să fii politicos cu Dumnezeu. Spune tot ce ai. Varsă tot necazul sufletului tău, așa cum vorbești cu cel mai apropiat prieten care te ascultă, te înțelege și care te iubește»”.

Share