Slujire arhierească în parohia Limba, protopopiatul Alba Iulia

Duminică, 3 decembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oficiat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură în parohia Limba, protopopiatul Alba Iulia. Apoi, Chiriarhul Alba Iuliei a săvârșit slujba de binecuvântare a capelei mortuare din incinta cimitirului parohial.

În Duminica a XXXI-a după Rusalii, când este rânduit să fie citită pericopa evanghelică ce prezintă vindecarea orbului din Ierihon, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în parohia Limba, protopopiatul Alba Iulia. Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitate.

Adresându-se celor prezenți, Arhipăstorul nostru a spus: „Precum Mântuitorul Hristos a împlinit rugăciunea cerșetorului orb din Ierihon, tot așa ne ascultă pe noi atunci când ne rugăm. Răspunzând rugăciunilor noastre, El nu ne dă întotdeauna ceea ce cerem, pentru că, fără să ne dăm seama, adeseori cerem lucruri care n-ar fi bune pentru noi. Domnul răspunde la rugăciunile noastre în felul Său înțelept și iubitor, dându-ne ceea ce El știe că ar fi cel mai bine pentru noi. De aceea, s-ar cuveni să încheiem fiecare rugăciune cu aceste cuvinte: «Fie voia Ta, Doamne, pentru că Tu știi mai bine decât mine ceea ce-mi este folositor»”.

După celebrarea Sfintei Liturghii, Ierarhul nostru a săvârșit slujba de binecuvântare a capelei mortuare din incinta cimitirului parohial, edificiu ridicat în perioada 2021-2023. Pentru întreaga osteneală și râvnă de care a dat dovadă în activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească, părintele paroh Marcel Duda a fost hirotesit întru iconom-stavrofor. De asemenea, binefăcătorii și ostenitorii din această parohie au primit Diplome de aleasă cinstire.

Share