Slujire arhierească în parohia Platoul Romanilor

În data de 14 noiembrie a.c., Părintele Arhiepicop Irineu a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur în biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din parohia albaiuliană Platoul Romanilor. La momentul rânduit, tânărul Valer Danciu a fost hirotonit diacon.
 

Marți, 14 noiembrie 2023, când Biserica noastră face pomenirea Sfântului Apostol Filip și a Sfântului Ierarh Grigorie Palama, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în parohia albaiuliană Platoul Romanilor, comunitate păstorită de către preoții Grigore Buda, Alexandru Teompa și Petrișor Muntean. Începând cu ora 8.00, Arhipăstorul nostru a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur în biserica „Pogorârea Sfântului Duh”. La momentul rânduit din cadrul slujbei, tânărul Valer Danciu a fost hirotonit diacon.

Parohia Platoul Romanilor din municipiul Alba Iulia a fost înfiinţată în anul 1990. Târnosirea locașului de închinare a avut loc pe 11 iunie 2006, în ziua Praznicului Pogorârii Sfântului Duh, fiind oficiată de către un sobor de arhierei, preoți și diaconi. Începând cu anul 2017, au fost executate ample lucrări de restaurare și înfrumusețare a bisericii, urmând ca la data de 15 decembrie 2019, în Duminica a XXVIII-a după Rusalii, biserica să fie resfințită, slujba fiind oficiată de către Întâistătătorul Eparhiei noastre, Părintele Arhiepiscop Irineu.

Share