Slujire arhierească în parohia Platoul Romanilor din Alba Iulia

Cu șapte zile înainte de slăvitul Praznic al Nașterii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a poposit în mijlocul credincioșilor din parohia albaiuliană Platoul Romanilor. Înconjurat de un sobor de clerici, Arhipăstorul nostru a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur în biserica „Pogorârea Sfântului Duh”.

Vineri, 18 decembrie a.c., în ziua prăznuirii Sfântului Cuvios Daniil Sihastrul, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în parohia Platoul Romanilor din Alba Iulia. Începând cu ora 8.00, Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur în biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din orașul Marii Uniri. Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către preoții Grigore Buda, Alexandru Teompa și Petrișor Muntean.

Parohia Platoul Romanilor din municipiul Alba Iulia a fost înfiinţată în anul 1990, în urma deciziei Episcopiei Ortodoxe a Alba Iuliei. Piatra de temelie a noului locaș de cult a fost pusă la data de 2 iunie 1990, urmând ca în luna august să înceapă lucrările de construcție a bisericii parohiale, sub purtarea de grijă a părintelui paroh Grigore Buda. Târnosirea locașului de închinare a avut loc în data de 11 iunie 2006, în ziua Praznicului Pogorârii Sfântului Duh, fiind oficiată de către un numeros sobor de arhierei, preoți și diaconi, în frunte cu Mitropolitul Bartolomeu al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului.

 

Share