Slujire arhierească în parohia Reghin – Apalina

Duminică, 24 ianuarie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în parohia Reghin – Apalina, păstorită de către părintele Vasile Farcaș. Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”, după care a săvârșit slujba de binecuvântare a noii case parohiale.

În Duminica a 31-a după Pogorârea Sfântului Duh, când este rânduit să fie citită pericopa evanghelică ce prezintă vindecarea orbului din Ierihon, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit în mijlocul credincioșilor din municipiul Reghin. Începând cu ora 10.00, Chiriarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Reghin – Apalina.

Adresându-se celor prezenți, Ierarhul nostru a spus: „Astăzi, mulți oameni, din cauza păcatelor și a nepăsării, au vederea scurtă, încât pot să vadă numai cele de acum, dar nu sunt în stare să privească spre viitorul veșnic. Numai cel ce-și ațintește privirea spre cer dă dovadă că are ochii sufletului sănătoși. Este bine să privim prezentul din perspectiva eternității și vederea noastră duhovnicească nu va fi distorsionată de prejudecăți, de slavă deșartă și de îngrijorări. Miopia spirituală o vindecă Hristos, Mântuitorul nostru, Care S-a numit pe Sine «Lumina lumii»”.

De asemenea, după oficierea Sfintei Liturghii, Părintele Arhiepiscop Irineu a săvârșit slujba de binecuvântare a noii case parohiale. Edificiul a fost ridicat între anii 2013-2020, în vecinătatea bisericii parohiale, prin implicarea deosebită a bunilor credincioși de aici. Lucrările de construcție a casei până la stadiul de acoperire au fost realizate în timpul păstoririi părintelui Ovidiu Lazăr, urmând ca din anul 2014, odată cu instalarea părintelui Vasile Farcaș, să aibă loc lucrările de înfrumusețare și amenajare a noului edificiu. De asemenea, pe parcursul ultimilor șase ani, a avut loc reabilitarea și renovarea interiorului și exteriorului bisericii parohiale, locaș de cult edificat între anii 1948-1959.

În semn de aleasă prețuire pentru întreaga osteneală și râvnă depusă în ogorul Bisericii strămoșești, părintele paroh Vasile Farcaș, păstor al credincioșilor parohiei Reghin – Apalina, a fost hirotesit întru iconom-stavrofor. De asemenea, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la ridicarea și înfrumusețarea noii case parohiale au primit din partea Întâistătătorului Eparhiei noastre Diplome de aleasă cinstire. Totodată, în semn de aleasă prețuire, părintele Vasile Farcaș, în numele întregii comunități parohiale, i-a oferit Înaltpreasfințitului Părinte Irineu o icoană cu Sfântul Ierarh Nicolae.

 

Share