Slujire arhierească în parohia Sartăş, protopopiatul Câmpeni

Duminică, 4 septembrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a poposit în parohia Sartăș, protopopiatul Câmpeni, prilej cu care a celebrat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură.

În Duminica a XII-a după Pogorârea Sfântului Duh, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Sartăș, protopopiatul Câmpeni. Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din localitate.

Adresându-se celor prezenți, Arhipăstosul nostru a spus: „A-L urma pe Hristos astăzi înseamnă a face reală dragostea Sa unei lumi flămânde de iubire; a aduce mesajul iertării Sale unei lumi care piere cu vină; a manifesta pilda smereniei Sale într-o societate dezbinată de trufie și orgolii. A-L urma pe Hristos astăzi înseamnă să îndreptezi relele din lume; să protestezi împotriva păcatului ucigător; să afirmi adevărul care eliberează din întuneric și din moartea sufletească. A-L urma pe Hristos astăzi înseamnă a ocroti pe cei îndurerați; a povățui pe cei dezorientați; a ajuta pe cei lipsiți; a-L lăsa pe Domnul să guverneze în casa noastră, în munca noastră și în relațiile noastre de fiecare zi”.

La finalul slujbei, pentru întreaga osteneală și râvnă apostolică de care a dat dovadă pe parcursul anilor de slujire, părintele Ioan Vesa, preot al parohiei Sartăș începând cu anul 1983, a primit din partea Întâistătătorului Eparhiei noastre distincția „Crucea Sfinților Ierarhi Bălgrădeni”.

Biserica de zid cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” din parohia Sartăș a fost edificată între anii 1992-2002. În acest timp, locașul de cult a fost împodobit cu haina picturii, lucrarea fiind realizată în tehnica fresco. Biserica a fost târnosită în anul 2005, în prezența a numeroși clerici și credincioși din localitate și împrejurimi.

Share