Solidaritate și apreciere pentru cei care poartă „stigmatul de har” al dizabilității, în Arhiepiscopia Alba Iuliei

Anual, pe data de 3 decembrie este sărbătorită Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Cu această ocazie, Arhiepiscopia Alba Iuliei şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia au organizat evenimente speciale și au oferit pachete alimentare suplimentare pentru 384 de persoane cu dizabilități, beneficiare ale serviciilor sociale destinate persoanelor cu dizabilități.

Data de 3 decembrie a fiecărui an este marcată ca fiind Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, fiind sărbătoarea celor care poartă crucea grea a unor mari suferinţe. Această cruce purtată cu demnitate, cu răbdare şi cu nădejde este o cruce care sfinţeşte pe cel care o poartă şi pe cei care îi sunt alături. Această sărbătoare este cel mai potrivit prilej de a recunoaşte efortul și tăria celor care zi de zi şi clipă de clipă biruiesc greutăţile de neimaginat ale handicapului, trăindu-şi viaţa cu speranţă şi credinţă.

„Le dorim tuturor persoanelor care poartă «stigmatul de har al dizabilității», puterea de a merge mai departe, încrederea în purtarea de grijă a lui Dumnezeu și împărtășirea de bucuria sfântă pe care a avut-o și Apostolul Pavel care, de asemenea, era bolnav de o boală incurabilă: «De aceea, mă bucur în slăbiciune... căci, când sunt slab, atunci sunt tare» (II Cor. 12, 9-10). Ziua de 3 decembrie mai este, în același timp, și o zi a solidarității cu cei care poartă greutatea dizabilității, o zi în care ne reamintim să le oferim iubire, prietenie, înțelegere, apreciere, speranță și sprijin, potrivit îndemnului Scripturii: «Purtaţi-vă sarcinile unii altora, şi aşa veţi împlini legea lui Hristos» (Gal. 6, 2)”, a declarat părintele Nicolae Ignat, consilier social-misionar în cadrul Eparhiei Alba Iuliei.

Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia au organizat, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, evenimente speciale și au oferit pachete alimentare suplimentare pentru 384 de persoane cu dizabilități, beneficiare ale serviciilor sociale destinate persoanelor cu dizabilități. În prezent, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscopul Irineu, în structura socială a Eparhiei Alba Iuliei (în parteneriat cu autoritățile publice județene și locale) funcționează 24 de servicii sociale  destinate ajutorării persoanelor cu dizabilități: 7 Locuințe protejate pentru persoane adulte cu dizabilități, 2 Case de tip familial pentru copii, 13 Servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoane adulte cu dizabilități, un Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități şi un Birou de asistenţă şi consiliere a persoanelor cu dizabilităţi locomotorii.

 

Biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

 

Foto 1: arhivă.

 

Share