„Știință și Religie”, tema celei de-a doua conferințe ASCOR Alba Iulia din Postul Sfintelor Paști

Părintele Crin-Triandafil Theodorescu a fost invitatul celei de-a doua conferințe duhovnicești organizate de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români – Filiala Alba Iulia în Postul Mare din acest an. Evenimentul a avut loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, marți, 21 martie, de la ora 18.00.

Marți, 21 martie 2023, s-a desfășurat cea de-a doua conferință duhovnicească organizată în Postul Mare de către Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia. Evenimentul a avut loc începând cu ora 18.00, în Aula Mare „Dumitru Stăniloae” din incinta Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, întâlnirea avându-l ca invitat special pe părintele Crin-Triandafil Theodorescu, muzeograf și speolog, custodele Peșterii „Izvorul Tăușoarelor” din Munții Rodnei. Sfinția sa, în prezent păstor al comunității credincioșilor din parohia Lușca (jud. Bistrița-Năsăud), a susținut conferința intitulată sugestiv „Știință și Religie”.

La această întâlnire cu totul specială au luat parte numeroși preoți, credincioși, elevi seminariști, studenți teologi, dar și tineri ai altor programe de licență și masterat din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. În debutul evenimentului, părintele arhid. lect. univ. dr. Răzvan Brudiu, moderatorul evenimentului, a realizat o prezentare succintă, dar concludentă, a părintelui Crin-Triandafil, numindu-l drept o persoană care este îndrăgostită „de oameni, de lume, de pietre”, mai exact de întreaga creație a lui Dumnezeu. Apoi, părintele Răzvan Brudiu i-a mulțumit în mod deosebit invitatului serii pentru prezența în mijlocul tinerilor din Cetatea Marii Uniri.

În cadrul amplului discurs rostit cu acest prilej, părintele Crin-Triandafil a exemplificat o serie de paralele și similitudini între domeniul variat al Științei și universul Credinței. Utilizând o prezentare power-point spre a susține numeroasele argumente expuse, invitatul întâlnirii a dorit să accentueze complementaritatea dintre Credință și Știință, respectiv dintre ceea ce numim creaționism și evoluționism. În partea a doua a întâlnirii a avut loc o sesiune de întrebări, moderată de către președintele ASCOR Alba Iulia, Petru Mircea. Pe această cale, părintele Crin-Triandafil, într-o manieră cu totul aparte – din dubla postură de păstor sufletesc și cunoscător al „tainelor” mediului înconjurător –, a răspuns tuturor curiozităților venite din partea celor prezenți, îngemănând informațiile științifice cu învățăturile Sfintei Scripturi.

Share