Studenți teologi în vizită la Penitenciarul Aiud

Anul 2023 a fost declarat în Patriarhia Română drept An omagial al pastorației persoanelor vârstnice. În acest sens, studenții Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, însoțiți de părintele arhidiacon lect. univ. dr. Răzvan Brudiu, titularul catedrei de Misiologie, au dat curs invitației preotului capelan Marius Soponaru de a efectua o vizită pentru câteva ore la Penitenciarul Aiud.

Miercuri, 15 martie 2023, de la ora 13:00, tinerii teologi au participat la Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte-sfințite, la capela unității. Astfel, cu toții au umplut de bucurie inimile persoanelor private de libertate cu duhovniceștile cântări ale Postului Mare, interpretate cu multă măiestrie și pricepere de către studenții albaiulieni. La final, părintele Răzvan Brudiu le-a adresat persoanelor private de libertate, vârstnice sau bolnave, clasificate la regimul de executare „închis”, un călduros cuvânt de învățătură, intitulat „Doar în iubire e adevărata libertate”.

Fiind într-o perioadă în care Biserica ne recomandă să postim și să înmulțim rugăciunea cu faptele bune, tinerii studenți, urmând îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos de a-i cerceta pe cei din închisori, le-au dăruit deținuților prezenți la acest eveniment inedit produse de igienă și le-au transmis cuvinte de folos duhovnicesc.

Activitatea a continuat cu vizitarea sectorului „Reintegrare Socială” și a unei secții de deținere, în care sunt custodiate persoanele private de libertate, care execută pedeapsa la regim „închis”. De asemenea, tinerii teologi au avut șansa de a afla de la agenții supraveghetori cum se desfășoară o zi în Penitenciarul Aiud și care sunt activitățile pe care aceștia le desfășoară în decursul unei săptămâni.

Inspector principal de poliție penitenciară, Popescu Iuliana-Adelina
Purtător de cuvânt al Penitenciarului Aiud

Share