Tabără de formare pentru tinerii voluntari socio-animatori, organizată de către Departamentul de tineret al Arhiepiscopiei Alba Iuliei

În zilele de 1 și 2 februarie 2021, Departamentul de tineret al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei a organizat o tabără de formare pentru voluntarii implicați în activitățile de tineret pe care le desfășoară. Activitatea a fost desfășurată cu sprijinul Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” de la Rimetea.

În perioada 1-2 februarie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, Departamentul de tineret al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei a organizat, cu sprijinul Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” de la Rimetea, o tabără de formare pentru voluntarii implicați în activitățile de tineret pe care le desfășoară. La aceasta au participat 12 tineri liceeni din localitățile Alba Iulia, Aiud și Sebeș. Programul a cuprins jocuri de cunoaștere și auto-cunoaștere, de atenție și comunicare, concursuri și întreceri sportive, activități de teambuilding și drumeţii.

Scopul lor este de a oferi cadrul optim pentru o bună socializare între participanți și prin aceasta sporirea implicării în activități, stimularea imaginației și a creativității, canalizarea energiei spre îndeletniciri constructive, dezvoltarea deprinderilor de viață, motivarea pentru lucrul în echipă, dezvoltarea capacităților de a alege responsabil și de a coordona cu folos un grup de copii. Pe durata acestuia, au fost inserate momente de rugăciune și dezbateri pemarginea unor teme care îi preocupă pe tinerii zilelor noastre. Prin acest proiect, început încă de anul trecut, ne dorim consolidarea unei rețele de socio-animatori la nivel eparhial, prin intermediul căreia să realizăm programe cultural-duhovnicești și activități recreative pentru tinerii și copiii de pe tot cuprinsul Arhiepiscopiei noastre.

 

Pr. Cristian Rațiu

 

Share