„Tabăra din tinda bisericii”, organizată în parohia Târgu-Mureș IX

În perioada 12-16 iulie 2021, în parohia Târgu Mureş IX (biserica de lemn „Sfântul Arhanghel Mihail”) s-a desfășurat „Tabăra din tinda bisericii”, sub coordonarea părintelui paroh Daniel Hancu. Această activitate frumoasă s-a desfăşurat sub ocrotirea Maicii Domnului şi a Sfântului Paisie Aghioritul, în a căror zi de prăznuire a început acțiunea.

În prima zi, după primirea celor 20 de copii şi rugăciunea de deschidere a unei tabere pentru tineri creştini, participanții, coordonaţi de socio-animatori, doamna preoteasă şi voluntari, au trăit bucuria petrecerii timpului împreună prin intermediul jocurilor de cunoaştere. În a doua zi, copiii au participat la activităţi desfăşurate la Palatul Copiilor (pictură, aeromodelism, dans şi gimnastică) sub îndrumarea binevoitoarelor cadre didactice ale acestei instituţii.

A treia zi a adus, copiii s-au putut bucura de jocuri de dezvoltare personală, colaborare în echipă, imaginație și creativitate, precum şi de un scurt curs de prim ajutor, desfăşurate în Cetatea Târgumureşeană. În penultima zi a taberei, copiii au fost primiţi cu dragoste şi bucurie la Mănăstirea Jacul Românesc de către inimosul părinte Gheorghe Boboia care păstrează aprinsă aici candela credinţei şi slujirea monahală. Totodată, copiii au oferit o mână de ajutor obştii la îndeletnicirile câmpului, simțind mirosul fânului cosit și uscat.

În ultima zi, copiii s-au împărtăşit cu Trupul Domnului Hristos şi au pornit într-o drumeţie la Zoo. La întoarcerea în biserica de lemn, copiii au primit diplome și daruri, ca răsplată pentru implicarea în activitățile desfășurate în cadrul taberei. Dăm slavă lui Dumnezeu, Maicii Preacurate şi Sfântului Paisie Aghioritul pentru bucuria şi reuşita acestor zile petrecute împreună.

 

Pr. Daniel Hancu

Share