Tabără pentru 18 tineri din Eparhia Alba Iuliei, organizată la Centrul de Tineret de la Cetea

În perioada 12-16 iulie 2021, la Centrul de Tineret „Sfântul Ioan Valahul” din Cetea, a fost organizată o tabără pentru 18 tineri din cuprinsul Eparhiei noastre, care s-au bucurat de numeroasele ateliere și provocări pe care programul activităților le-a inclus.

Prima zi a debutat cu vizitarea Mănăstirii Râmeț, unde monahia Cipriana, viețuitoare a acestei vetre monahale, le-a vorbit despre cele două edificii monument istoric din cadrul complexului monastic: biserica veche, ce poartă hramul „Izvorul Tămăduirii”, și vechea școală a Mănăstirii, care acum găzduiește colecția muzeală a așezământului. În continuare, după o drumeție de câteva zeci de minute, copiii și socio-animatorii au poposit în Cheile Râmețului, unde s-au deprins cu câteva jocuri de cunoaștere. În a doua parte a zile, cu toții s-au deplasat spre Centrul de Tineret „Sfântul Ioan Valahul” de la Cetea.

Programul următoarelor 3 zile a cuprins jocuri de dezvoltare personală, de colaborare în echipă, de imaginație și creativitate, atelier de lectură, atelier de pictură, drumeții și multe alte activități. În ultima seară, la focul de tabără, copiii au primit diplome și daruri, ca răsplată pentru implicarea în activitățile desfășurate în cadrul taberei.

Un moment emoționant și semnificativ l-a reprezentat ultima zi a taberei, în care copiii au putut participa la ultimele activități desfășurate în cadrul acesteia, gândite în mod special pentru a așeza în sufletele copiilor bucuria petrecerii ultimelor momente împreună. Astfel, aceștia au vizitat Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, Cetatea Alba Carolina și Parcul de Aventură „Dynamis” unde au parcurs trasee. Momentele de înălțare duhovnicească oferite de rugăciunile oficiate dimineața, seara și la vremea mesei, au făcut ca sufletele să se reîntâlnească cu Dumnezeu pentru a-I aduce laudă și a recunoaște că toată ființa noastră este creată și-I aparține Lui.

 

Alexandru Graur

Share