Taina Sfântului Botez, oficiată de Ierarhul Alba Iuliei în parohia Trifeşti, protopopiatul Câmpeni

În data de 10 noiembrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în parohia Trifeşti, protopopiatul Câmpeni, prilej cu care a oficiat Taina Sfântului Botez pentru pruncul Ioan, fiul părintelui paroh Alexandru Marian.

Joi, 10 noiembrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit în parohia Trifeşti, protopopiatul Câmpeni. Începând cu ora 13.30, Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat Taina Sfântului Botez în biserica parohială pentru pruncul Ioan, fiul părintelui paroh Alexandru Marian. La final, Chiriarhul Alba Iuliei a rostit un cuvânt duhovnicesc, după care i-a oferit pruncului nou-botezat o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos.

Taina Sfântului Botez, prefigurată încă din Vechiul Testament, a fost instituită de către Însuși Mântuitorul Hristos, reprezentând nu doar un ritual de inițiere, ci și o condiție pentru dobândirea vieții veșnice. Prin întreita afundare în apa Botezului în numele Sfintei Treimi „are loc” atât moartea omului cel vechi, cât și renașterea lui la viața adevărată în Hristos. Odată cu aceasta, nou-botezatul se curăță de păcatul strămoșesc și, unindu-se cu Mântuitorul Iisus Hristos, devine membru al Trupului tainic al Domnului.

Share