Tinerii din Grupul catehetic „Prietenii Sfântului Efrem cel Nou” din parohia Sântana de Mureș – sector 2 l-au sărbătorit pe Sfântul Nicolae

Copiii din întreaga lume îl cinstesc în mod deosebit pe Sfântul Ierarh Nicolae, însă pentru micii creștini din Parohia Sântana de Mureș – sector 2, sărbătoarea aceasta reprezintă unul dintre cele mai așteptate momente ale anului. La inițiativa părintelui paroh Mihai Dumitrescu, aceștia s-au reunit în paraclisul cu hramul „Sfântul Efrem cel Nou” pentru a întâmpina așa cum se cuvine ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae. Astfel, în cadrul a două întâlniri, aproximativ 50 de tineri au participat la o serie de activități cultural catehetice.

Luni, 4 decembrie 2023, a avut loc întâlnirea de cunoaștere și socializare, prilej cu care tinerii s-au cunoscut mai bine și au discutat pe baza activităților pe care doresc să le desfășoare în cadrul bisericii. De asemenea, a avut loc cateheza intitulată „Sfântul Nicolae – Izvor de milostenie și bucurie” susținută de către părintele Silviu Jimborean, inspector de tineret pentru județul Mureș în cadrul Eparhiei Alba Iuliei. Cu acest prilej, invitatul nostru special le-a vorbit tinerilor despre viața Sfântului Ierarh Nicolae și despre grija pe care acesta o poartă tuturor oamenilor, dar mai ales copiilor și tinerilor. De asemenea, părintele inspector a vorbit despre perioada specială în care ne aflăm, premergătoare Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, apreciind că „în sens comercial, lunii decembrie i-a fost atribuită semnificația lumească de «luna cadourilor», însă trebuie să fim cu luare aminte, să nu cădem în ispita goanei după lucrurile materiale, vremelnice, care în timp își pierd valoarea, ci să ne orientăm către darurile pe care ni le trimite Dumnezeu – Sfinții – și darul cel mai mare, pe Însuși Fiul Său Cel iubit, a căror valoare este incontestabilă și incomensurabilă”.

Invitatul nostru l-a felicitat pe părintele paroh pentru dragostea și deschiderea față de tineri, precum și pentru inițiativa preocupării mai îndeaproape de aceștia, precizând că aceștia reprezintă societatea de mâine și biserica de mâine și numai ținându-i aproape de învățătura creștină și de Hristos, modelul învățătorului desăvârșit, pot ajunge oameni pregătiți pentru viață, care vor face față cu ușurință provocărilor pe care le vor întâmpina de-a lungul timpului. În cea de-a doua parte a întâlnirii a avut loc un atelier de desen și pictură, în cadrul căruia tinerii au colorat cum au știut mai bine icoana Sfântului Nicolae, ca semn al dragostei și recunoștinței pentru bunătatea și ocrotirea pe care Sfântul le-o poartă.

Miercuri, 6 decembrie a.c., în ziua prăznuirii Sfântului copiilor, la ceas de seară, tinerii s-au reîntâlnit pentru a împodobi, cu mult entuziasm și iscusință, bradul de Crăciun din paraclis. Ulterior, aceștia au colindat și s-au bucurat de frumusețea acestei sărbători, în pregătirea activităților care vor urma în zilele praznicului Nașterii Domnului. La final, tinerii creștini au fost recompensați cu daruri din partea lui Moș Nicolae.

Pr. Mihai Dumitrescu

Share