Tradiții creștine și populare specifice Sfintelor Paști, reliefate de copiii din parohia Petrilaca

În data de 30 aprilie 2021, în Sfânta și Marea Vineri, la casa parohială din localitatea Petrilaca, protopopiatul Luduș, copiii din cadrul comunității parohiale au luat parte la o activitate cu totul deosebită, specifică perioadei liturgice în care ne aflăm. Aceștia au experimentat vopsirea ouălor, înțelegând astfel semnificația acestei tradiții, importanța ei în sânul fiecărei familii, dar mai ales relevanța acestui obicei pentru toți creștinii.

Pe această cale, tinerii au deprins care este tehnica vopsirii ouălor, implicându-se direct în acest proces și creând astfel un cadru de relaționare socială. La această activitate au luat parte copilașii din toate categoriile sociale, unul dintre scopurile acțiunii fiind susținerea morală și ajutorarea financiară a celor care provin din familii monoparentale sau cu o situație financiară precară.

De asemenea, în acord cu tema conștientizării și a gospodăririi, în decursul săptămânii trecute, fiecare copil a plantat câte o floare, acest gest simbolizând manifestarea iubirii pentru Mântuitorul Hristos, cu gândul că de fiecare dată când o vor îngriji, își vor aminti de faptul că fiecare Îl poartă în suflet pe Fiul lui Dumnezeu Întrupat.

 

Pr. paroh Alin Boncea

Share