Ultimele proiecte ale grupului „Vestitorii Bucuriei”, derulate anul acesta în parohia Reghin – „Buna Vestire și Sfânta Muceniță Filofteia”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în parohia Reghin – „Buna Vestire și Sfânta Muceniță Filofteia”, la finalul lunii noiembrie și pe parcursul lunii decembrie, s-au desfășurat ultimele trei proiecte ale anului 2022, încheind astfel cele nouă activități desfășurate de grupul „Vestitorii Bucuriei” în acest an.

La sfârșitul lunii noiembrie, tinerii grupului s-au întâlnit și au vorbit despre importanța încreștinării neamului românesc, aducând aminte de viața și parcursul pastoral al Sfântului Apostol Andrei pe teritoriul țării noastre. În ultima sâmbătă din noiembrie, copiii au împodobit cu tricolor crucile din cimitir, ca semn al comuniunii și dragostei veșnic purtată față de cei adormiți. Credincioșii parohiei au sărbătorit, de asemenea, și onomastica numelui părintelui paroh Andrei Botoi printr-o surpriză pregătită la Vecernia din seara zilei de 29 noiembrie. Proiectul „Mândria de a fi român” s-a încheiat în prima duminică a lunii decembrie care a fost marcată de bucuria cântărilor patriotice și a poeziilor istorice și religioase.

Cel de-al doilea proiect, intitulat „Sfânta Filofteia – sfânta noastră mică mare”, a avut o mare însemnătate atât pentru grup, cât și pentru comunitatea credincioșilor din cartierul Câmpului. Fiind și hramului bisericii, ziua de 7 decembrie a fost marcată prin oficierea Sfintei Liturghii, urmată de Taina Sfântului Maslu, într-un sobor de preoți. Tinerii au încântat credincioșii cu un buchet de cântece închinate Sfintei ocrotitoare și colinde ale Sfântului Nicolae. Proiectul a luat sfârșit odată cu întâlnirile în care s-au discutat probleme legate de adolescență datorită dorinței tinerilor de a-și îndrepta viața, având drept model parcursul Sfintei Mucenițe Filofteia.

Ultimul proiect, „Pe cale spre Betleem”, a cuprins mai multe activități care au avut drept scop bucuria urcușului duhovnicesc în drumul spre sărbătoarea Nașterii Domnului. Astfel, în data de 17 decembrie, corul „Vestitorii Bucuriei”, coordonați de prof. Ileana Botoi, au participat la spectacolul organizat de Asociația ASTRA, prezentând un moment artistic care a cuprins atât versuri de poezie, cât si colinde însoțite de acompaniament instrumental. A doua activitate a acestui proiect a pus accentul pe legătura dintre generații și a dorit să evidențieze bunătatea pe care o purtăm în suflet față de cei care, neavând familie sau sprijin, sunt ajutați și îngrijiți în centrele speciale. În acest sens, tinerii s-au deplasat la Căminul de bătrâni „Casa Ana” din localitatea Solovăstru, colindând și împărțind daruri beneficiarilor acestui așezământ. În următoarele întâlniri, grupul de copii a organizat repetiții de colinde, a împodobit bradul și a stabilit obiectivele proiectelor din anul următor. Ultimul moment al acestui proiect a cuprins spectacolul de colinde din ziua de Crăciun, urmat de premierea copiilor pentru participarea la toate proiectele anului acesta.

Mulțumim Maicii Domnului pentru ocrotirea, dragostea și puterea pe care ne-a dăruit-o în realizarea celor nouă proiecte din acest an și-L rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne învrednicească și în anul care vine de astfel de momente pline de bucurie duhovnicească, pace și întărire sufletească. Slavă Lui Dumnezeu pentru toate!

Antonia Botoi

Share