„Vestitorii Învierii” în parohia Reghin – Iernuțeni

În perioada Postului Mare, în parohia Reghin – Iernuțeni, au avut loc mai multe activități în cadrul Centrului cultural-catehetic „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina, desfășurate sub îndrumarea părintelui dr. Claudiu-Dorin Chiorean și a doamnei preotese Ana-Maria Chiorean. Toate acestea au culminat duminică, 2 mai 2021, în prima zi a Praznicului Învierii Domnului, cu prezentarea scenetei „Bucuria mironosițelor”, în care s-au implicat copiii și voluntarii Centrului.

Acțiunea derulată descrie venirea femeilor mironosițe la mormântul Mântuitorului, pentru a-I unge Trupul cu miruri, după obiceiul evreiesc şi aflarea veştii Învierii de la îngeri și de la florile de primăvară. Micuţii actori au reuşit să sensibilizeze pe cei prezenţi prin modul lor de transpunere în personajele biblice, dar şi să creeze o atmosferă de rugăciune şi meditaţie în această perioadă sfântă. La final, toți cei implicați în pregătirea și desfăşurarea scenetei au primit daruri.

Activităţile cu tinerii şi copiii din parohia noastră au ca scop cunoaşterea lui Dumnezeu, apropierea de biserică, aplicarea cunoştinţelor dobândite la ora de religie în practica vieţii creştine, pentru a deveni buni creştini şi a-şi forma personalitatea moral-religioasă. Pe această cale, dorim tuturor sărbători pascale cât mai frumoase, iar lumina şi pacea Domnului înviat să ne însoţească mereu şi pretutindeni!

 

Pr. dr. Claudiu-Dorin Chiorean

Share