Vizită arhierească la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia

În data de 5 martie a.c., Părintele Arhiepiscop Irineu a poposit la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia. Cu acest prilej, Ierarhul nostru s-a întâlnit cu elevii clasei a IV-a, coordonați de doamna înv. Ioana Vlad.

Vineri, 5 martie 2021, începând cu ora 11.00, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu a efectuat o vizită pastorală la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” din Alba Iulia. Însoțit de către părintele prof. dr. Eugen Pintea, directorul unității de învățământ, Întâistătătorul Eparhiei noastre s-a întâlnit cu elevii clasei a IV-a, coordonaţi de doamna înv. Ioana Vlad, prilej cu care le-a adresat tinerilor învățăcei cuvinte duhovnicești și îndemuri folositoare de suflet.

Prin vizitele periodice pe care le efectuează la şcolile teologice din Eparhia Alba Iuliei, Ierarhul nostru se îngrijeşte îndeaproape de formarea şi fortificarea spirituală a tinerelor generații. Prin îndemnurile duhovniceşti şi prin învăţăturile de bună conduită pe care le oferă, Înaltpreasfinţia Sa îi ajută să se menţină pe linia binelui moral şi a frumuseţii duhovniceşti.

Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia a fost înființat în anul 1991, reprezentând una dintre instituțiile de învățământ de elită ale orașului Marii Uniri. Având ca plan general de activitate formarea conștiinței duhovnicești a viitorilor preoți și profesori de Religie, Seminarul Teologic albaiulian urmărește, totodată, pregătirea de ansamblu a tinerilor teologi, planul de învățământ cuprinzând atât discipline teologice, cât și discipline laice. Începând cu anul 2013, director al Seminarului „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia este părintele prof. dr. Eugen Pintea.

Share