Vizită arhierească la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia

În data de 14 martie a.c., Părintele Arhiepiscop Irineu a poposit la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia. Cu acest prilej, Ierarhul nostru s-a întâlnit cu elevii secţiei Teologie Pastorală, clasele IX-XII.

Marți, 14 martie 2023, de la ora 10.00, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a efectuat o vizită pastorală la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” din Alba Iulia. Întâistătătorul Eparhiei noastre, însoțit de către părintele prof. dr. Eugen Pintea, directorul unității de învățământ, s-a întâlnit cu elevii secţiei Teologie Pastorală, clasele IX-XII, cărora le-a adresat cuvinte duhovniceşti despre patronii spirituali ai claselor lor.

Cu acest prilej, Arhipăstorul nostru, vorbindu-le tinerilor teologi, a subliniat importanța sfinților ocrotitori, evidențiind faptul că patronii spirituali ai claselor mijlocesc înaintea Mântuitorului pentru fiecare în parte. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe elevii seminariști să rămână ancorați în duhul Bisericii lui Hristos și să sporească rugăciunea și postul în acest sezon liturgic deosebit în care ne aflăm.

Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia a fost înființat în anul 1991, reprezentând una dintre instituțiile de învățământ de elită ale orașului Marii Uniri. Având ca plan general de activitate formarea conștiinței duhovnicești a viitorilor preoți și profesori de Religie, Seminarul Teologic albaiulian urmărește, totodată, pregătirea de ansamblu a tinerilor teologi, planul de învățământ cuprinzând atât discipline teologice, cât și discipline laice. Începând cu anul 2013, director al Seminarului „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia este părintele prof. dr. Eugen Pintea.

Share