Vizită pastorală la Aşezământul social „Acoperământul Maicii Domnului” din comuna Unirea

În data de 10 februarie 2022, Părinte Arhiepiscop Irineu a efectuat o vizită pastorală la Aşezământul social „Acoperământul Maicii Domnului” din comuna Unirea. Acest centru, înființat în anul 2018, se află sub coordonarea părintelui Cosmin Gherasim, preot al parohiei Unirea II.

Joi, 10 februarie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a efectuat o vizită pastorală la Aşezământul social „Acoperământul Maicii Domnului” din comuna Unirea, județul Alba. Cu acest prilej, începând cu ora 10.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre s-a aflat în mijlocul beneficiarilor acestui centru, cărora le-a adresat cuvinte ziditoare de suflet și sfaturi duhovnicești. De asemenea, Ierarhul nostru i-a îndemnat pe angajații de aici să dea dovadă de iubire jertfelnică în misiunea pe care o au de îndeplinit, iar la final le-a oferit tuturor vârstnicilor daruri.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Arhipăstorul nostru a spus: „Mă bucur să fiu prezent la Centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice din localitatea Unirea. Acordându-le îngrijire, noi ne concretizăm iubirea milostivă faţă de aceste suflete care, prin puterea rugăciunii smerite şi a jertfei de suferinţă, contribuie la zidirea Trupului tainic al lui Hristos, la întărirea Bisericii noastre. Adresându-mă astăzi acestora, i-am îndemnat să fie conştienţi de preţul celor din urmă ani ai vieţii lor. Trăind în răbdare şi în evlavie, ei pot obţine din Cer har şi ajutor pentru lumea răscumpărată, pot dobândi prinos de lumină şi de bucurie veşnică pentru ei înşişi”.

Așezământul social din comuna Unirea a fost înființat în luna februarie a anului 2018, reprezentând o investiție a Primăriei și Consiliului Local, cu drept de administrare și folosire de către Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – filiala Unirea. Centrul social pune la dispoziție 35 de locuri în camere amenajate cu trei sau patru paturi, precum și numeroase dotări moderne care contribuie la crearea unui ambient confortabil și primitor. Totodată, rezidenții beneficiază de servicii complexe de îngrijire, precum: servicii permanente de cazare, consiliere duhovnicească și activități recreative.

De asemenea, o echipă de profesioniști formată din asistente medicale, infirmiere și personal specializat oferă beneficiarilor servicii medicale permanente. În ceea ce privește meniul, acesta este pregătit zilnic de către un personal calificat și este unul echilibrat și personalizat, în funcție de starea de sănătate a beneficiarilor. Slujba de binecuvântare a Așezământului „Acoperământul Maicii Domnului” din comuna Unirea a fost oficiată în data de 12 iulie 2018 de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu. Centrul social se află sub atenta coordonare a părintelui Cosmin Gherasim, preot al parohiei Unirea II.

Share