Vizită pastorală la Aşezământul social „Filantropia Ortodoxă” din Gara CFR Alba Iulia: Adăpost de noapte

În data de 25 ianuarie a.c., Părintele Arhiepiscop Irineu a efectuat o vizită pastorală la Aşezământul social „Filantropia Ortodoxă” din Gara CFR Alba Iulia: Adăpost de noapte, aflat sub coordonarea părintelui Andrei Șoit. Cu acest prilej, Ierarhul nostru s-a aflat în mijlocul beneficiarilor acestui centru, cărora le-a adresat sfaturi duhovnicești, iar la final le-a dăruit iconițe.

Luni, 25 ianuarie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a efectuat o vizită pastorală la Aşezământul social „Filantropia Ortodoxă” din Gara CFR Alba Iulia: Adăpost de noapte. Începând cu ora 10.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre, însoțit de către părintele Nicolae Ignat, consilier social-misionar în cadrul Eparhiei Alba Iuliei, s-a aflat în mijlocul beneficiarilor acestui așezământ, cărora le-a adresat cuvinte ziditoare de suflet și sfaturi duhovnicești. De asemenea, Chiriarhul nostru i-a îndemnat pe angajații de aici să dea dovadă de iubire jertfelnică în misiunea pe care o au de îndeplinit, iar la final le-a oferit tuturor celor prezenți iconițe.

Aşezământul social „Filantropia Ortodoxă” din Gara CFR Alba Iulia: Adăpost de noapte are o capacitate de 50 de locuri, oferind oamenilor străzii cazare pe timpul nopţii, câte o masă caldă dimineața și seara, servicii de igienizare, consiliere în vederea identificării unui loc de muncă, sprijin pentru găsirea unei locuinţe cu chirie sau pentru întocmirea şi depunerea dosarului la diferite instituţii în vederea obținerii unei alternative și consiliere pentru restabilirea relaţiilor cu familia. Acest așezământ social, coordonat de către părintele Andrei Șoit, este administrat de Asociația „Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia, printr-un parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, prin DAS Alba Iulia, și Consiliul Județean Alba, prin DGASPC Alba.

În prezent, Adăpostul de noapte din Gara CFR Alba Iulia găzduiește 36 de persoane. Pentru perioada de iarnă, programul de funcționare al centrului a fost prelungit, persoanele nevoiașe având posibilitatea de a se adăposti față de condițiile vitrege ale vremii și pe timpul zilei, nu doar în decursul nopții. De asemenea, au fost create condițiile necesare prin care să fie oferit sprijin și altor persoane care se vor afla în dificultate în această perioadă, luându-se în același timp și toate măsurile de siguranță sanitară necesare în vederea prevenirii îmbolnăvirii cu noul Coronavirus. De asemenea, în municipiile Sighișoara și Sebeș funcționează alte două Adăposturi de Noapte, ambele funcționând în parteneriat cu administrațiile locale.

 

Share