Vizită pastorală la Biblioteca Centrului cultural-misionar din incinta Mănăstirii „Hristos Pantocrator” din Alba Iulia

Pe data de 15 februarie a.c., Părintele Arhiepiscop Irineu a efectuat o vizită pastorală la Biblioteca Centrului cultural-misionar din incinta Mănăstirii „Hristos Pantocrator” din Alba Iulia, aflată în curs de amenajare, inventariere şi clasificare tematică a volumelor.

Luni, 15 februarie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Mănăstirea „Hristos Pantocrator” din Alba Iulia. Însoțit de către părintele Oliviu Botoi, consilier cultural în cadrul Eparhiei de Alba Iulia, de părintele arhid. Rafael Orzeiu, consilierul economic, și de către părintele dr. Cosmin Bufnea, directorul Bibliotecii Arhiepiscopiei și a Facultății de Teologie Ortodoxă, Ierarhul nostru a efectuat o vizită pastorală la Biblioteca Centrului cultural-misionar din incinta așezământului monahal, aflată în curs de amenajare, inventariere şi clasificare tematică a volumelor.

Centrul cultural-misionar, aflat pe latura de nord a complexului Mănăstirii „Hristos Pantocrator” din Alba Iulia, în prelungirea clădirii ansamblului monahal, cuprinde Biblioteca, Muzeul etnografic și religios, camera memorială și sediul Fundației „Arhiepiscopul Irineu Pop”. Biblioteca Centrului cuprinde o încăpere generoasă unde sunt aranjate rafturile de carte – tip vitrină, minuțios lucrate în lemn masiv, ce adăpostesc volumele împărțite tematic în opt mari domenii, având 37 de subdomenii de specialitate.

Lângă această sală se găsește și o încăpere specială unde este amenajat depozitul de carte veche. Cititorii au posibilitatea de a accesa baza de date digitalizată sau de a consulta diferite lucrări în primitoarea sală de lectură a Bibliotecii, dotată cu calculatoare și cataloage electronice. Sala de lectură se prelungește cu un spațiu special amenajat pentru servirea unei cești de ceai sau de cafea sau pentru o mică degustare, în ambianța agreabilă a universului livresc.

Share