Vizită pastorală la Căminul pentru persoane vârstnice „Sfânta Ana” din orașul Teiuș

Pe data de 7 martie 2023, Părinte Arhiepiscop Irineu a efectuat o vizită pastorală la Căminul pentru persoane vârstnice „Sfânta Ana” din orașul Teiuș, aflat sub coordonarea părintelui arhimandrit Vasile Crișan. Ierarhul nostru s-a întâlnit cu beneficiarii centrului rezidențial, adresându-le sfaturi folositoare de suflet și cuvinte de îmbărbătare.

Marți, 7 martie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit la Căminul pentru persoane vârstnice „Sfânta Ana” din orașul Teiuș. În contextul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice, Chiriarhul nostru, însoțit de părintele Nicolae Ignat, consilier social-misionar în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, a efectuat o vizită pastorală la acest așezământ aflat în rețeaua socială a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Cu acest prilej, Ierarhul nostru le-a adresat beneficiarilor Centrului sfaturi ziditoare de suflet și cuvinte duhovnicești, vorbindu-le totodată despre însemnătatea istorică și spirituală a Locurilor Sfinte. La final, Arhipăstorul Alba Iuliei le-a oferit vârstnicilor daruri și iconițe cu Maica Domnului.

În cuvântul rostit cu ocazia acestei vizite pastorale, Întâistătătorul Eparhiei noastre a spus: „Aflându-vă aici, împovărați de mulțimea anilor și de greutatea neputințelor, poate vă întrebați: De ce noi nu mai avem o soartă mai bună? Eu vă spun că nu contează atât de mult cele exterioare, cât contează relația iubitoare a sufletului tău cu Cel Atotputernic. Fără iubirea de Dumnezeu este imposibil ca oamenii să aibă o soartă mai bună, mai fericită. E minunat să plasezi iubirea de Dumnezeu mai presus de soartă, și în clipa în care o simți intens, El să-ți ofere totul. Sfântul Apostol Iacob zice că fericită este acea persoană care rabdă ispita, adică încercările diverse, pentru că astfel «va primi cununa vieții pe care Dumnezeu le-a făgăduit-o celor ce-L iubesc» (Iacov 1, 12)”.

Centrul pentru persoane vârstnice „Sfânta Ana” din Teiuș a fost înființat în anul 2011, funcționând sub directa coordonare a părintelui arhimandrit Vasile Crișan, duhovnicul Mănăstirii Dumbrava. Activitatea desfășurată în cadrul așezământului este una complexă, oferind celor 12 beneficiari o gamă largă de servicii sociale, medicale, consiliere spirituală, toate aducând siguranță și alinare persoanelor ocrotite aici. Slujba de binecuvântare a Centrului a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu în data de 1 octombrie 2013, cu ocazia Zilei Internaționale a Vârstnicilor.

Share