Vizită pastorală la Casa de tip familial „Sfântul Andrei” din Vingard

În data de 15 iulie 2022, Părinte Arhiepiscop Irineu a efectuat o vizită pastorală la Casa de tip familial „Sfântul Andrei” din Vingard. Acest centru, înființat în anul 1999, se află sub coordonarea părintelui Ioan Stănilă, preot al parohiei Vingard.

Vineri, 15 iulie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a efectuat o vizită pastorală la Casa de tip familial „Sfântul Andrei” din Vingard, județul Alba. Începând cu ora 10.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre, însoțit de către părintele Nicolae Ignat, consilier social-misionar al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, s-a aflat în mijlocul beneficiarilor acestui centru. Așezământul, înființat în anul 1999, se află sub atenta coordonare și purtare de grijă a părintelui Ioan Stănilă, preot al parohiei Vingard, protopopiatul Sebeș.

Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat cu multă bucurie de către cei 12 copii ocrotiți aici (cu vârste cuprinse între 8 și 19 ani), majoritatea fiind îmbrăcați în frumoase costume populare. Arhipăstorul nostru le-a adresat cuvinte ziditoare de suflet și sfaturi duhovnicești, iar la final le-a oferit tuturor iconițe și pachete cu daruri. De asemenea, Ierarhul Alba Iuliei s-a întâlnit cu angajații centrului social, prilej cu care i-a îndemnat să dovedească mereu iubire jertfelnică în misiunea pe care o au de îndeplinit.

Share