Vizite pastorale în municipiul Alba Iulia

Pe data de 6 februarie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a efectuat o serie de vizite pastorale în municipiul Alba Iulia. Ierarhul nostru a fost prezent în parohiile Alba Iulia – Lipoveni, Alba Iulia – Maieri I și Alba Iulia – Maieri II, întâlnindu-se pe această cale cu păstorii sufletești și credincioșii din cele trei comunități.

Luni, 6 februarie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a efectuat o serie de vizite pastorale în orașul Marii Uniri. Începând cu ora 11.00, Arhipăstorul nostru, însoțit de către părintele protopop Teofil Slevaș, a poposit în cadrul a trei parohii din municipiul Alba Iulia. Prima comunitate vizitată de către Ierarhul nostru a fost parohia Alba Iulia – Lipoveni, păstorită de către părintele Sergiu Pantea începând cu anul 2020. Aici, Chiriarhul nostru a fost întâmpinat cu multă bucurie de către credincioșii prezenți la biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Continuând periplul pastoral efectuat în vechea Cetate a Bălgradului, Părintele Arhiepiscop Irineu a vizitat biserica „Sfânta Treime” din parohia Alba Iulia – Maieri I, comunitate păstorită de către părintele prof. dr. Nicolae Topîrcean, cadru didactic la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia. Prezenți la biserică în număr mare, credincioșii s-au bucurat de cuvântul duhovnicesc și sfaturile părintești adresate de către Chiriarhul Alba Iuliei.

La finalul itinerariului, Arhipăstorul nostru a poposit la biserica „Sfânta Treime” din parohia Alba Iulia – Maieri II, comunitate păstorită de către părintele protopop Teofil Slevaș. Ierarhul nostru a fost întâmpinat cu multă emoție și bucurie de către numeroși credincioși, analizând situația demersurilor efectuate pentru restaurarea locașului de cult. Totodată, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oferit îndrumări prețioase cu scopul realizării acestui obiectiv.

Share