Ziua Eroilor, sărbătorită în mod solemn la Alba Iulia

În fiecare an, de Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, sunt oficiate slujbe de pomenire în semn de neuitare, prețuire și recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară. Această zi deosebită a fost marcată în mod solemn și la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia, prilej cu care a fost oficiată slujba parastasului de către un sobor de preoți.

Începând cu ora 12.00, la Cimitirul Eroilor din municipiu, a fost organizată manifestarea închinată eroilor neamului românesc, în ziua prăznuirii Înălțării Domnului. Evenimentul a debutat cu intonarea imnului național, după care a oficiat slujba parastasului de către un sobor de preoți, în frunte cu părintele protopop Teofil Slevaș. În continuare, membrii autorităților locale și județene, instituțiilor deconcentrate, organizațiilor non-guvernamentale și societății civile au depus coroane și jerbe de flori la monumentul închinat eroilor, acest moment solemn fiind încheiat prin defilarea Gărzii de onoare.

La eveniment au luat parte oficialități centrale și locale, dintre care amintim pe Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba, Nicolae Albu, Prefectul Județului Alba, Gabriel Pleșa, Primarul Municipiului Alba Iulia, membri ai Unităților Militare (MApN și MAI) din Garnizoana Alba Iulia, ai Asociației Veteranilor de Război, ai Asociației Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilități, cadre militare în rezervă și retragere, alături de care s-au aflat numeroși elevi ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai altor unități de învățământ din municipiul Alba Iulia.

Share