Ziua Internațională a Copilului, celebrată la Centrul educațional „Sfântul Dumitru” din Sângeru de Pădure

„Bunătatea sufletului de copil” este cel mai bun prilej de a sărbători copilăria şi copiii, de a le oferi iubirea şi aprecierea noastră. Sărbătorirea copilăriei în Arhiepiscopia Alba Iuliei, în perioada 25 mai – 5 iunie 2021, aduce zâmbet și culoare în sufletele copiilor, iar nouă, celor care ne dedicăm zi de zi (dascăli, preoți, psihologi, animatori), un imbold pentru cultivarea valorilor morale și șlefuirea caracterelor lor.

În prezența lor, nu putem să nu recunoaştem că şi noi, cei mari, trăim în sufletele noastre sentimente de melancolie şi dor atunci când, mici fiind, ne bucuram de îmbrăţișările, vorbele frumoase, darurile şi prezenţa celor iubiţi. Un filosof spunea să privim lumea cu ochi de copil. Acesta este şi îndemnul nostru, iar prin puţinul care îl dăruim, dar și prin munca intensă în sprijinul copiilor, ne dorim ca viaţa lor să fie mereu frumoasă, activă și să le ocrotim sentimentele, dorinţele şi nevoile.

Din suflet, pentru toţi copiii noştri, vă dorim doar bucurii. Le mulțumim pentru prezența în mijlocul nostru doamnei Imola Antalfi, din partea Primăriei Comunei Ernei, domnilor Cristi Pop, reprezentant al ISU Târgu-Mureș, domnului Steve Worrall, reprezentant al Operation Sabre (Austria), doamnelor învățătoare de la Școala Generală din Sângeru de Pădure, Gimnaziului din Dumbrăvioara, precum și tuturor colaboratorilor și celor care ne susțin în derularea sau desfășurarea evenimentelor ce fac referire la Ziua Internațională a Copilului. Astăzi, copii din centrul nostru au desenat pe asfalt, au cântat, au dansat, au participat la diferite jocuri competitive, au primit pachete cu dulciuri, iar surpriza a venit din partea celor de la Operation Sabre care le-au adus copiilor o trambulină si două coșuri de baschet.

 

Pr. Mihai Dumitrescu

Share