Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită de către copiii din cadrul Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș

Vineri, 4 iunie 2021, copiii din cadrul Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș au marcat în avans, în parcul orașului, Ziua Mondială a Mediului (sărbătorită anual pe 5 iunie), în parteneriat cu Casa de Cultură „Ion Sângerean” din orașul Ocna Mureș și Clubul copiilor din Ocna Mureș.

Prin activitatea de față am încercat să conștientizăm faptul că fiecare dintre noi poate contribui la păstrarea unui mediu curat și nepoluat, căci doar astfel viața noastră va fi una normală, lipsită de catastrofe naturale. Un moment cu o semnificație aparte l-a reprezentat discursul domnului profesor Ioan Florin Oprea, care prin măiestria specifică le-a oferit copiilor prezenți date istorice despre acest eveniment, punând un accent deosebit pe importanța reciclării hârtiei, a sticlelor și a metalelor, evidențiind cât de importantă este colectarea selectivă.

La final, domnia sa a conchis cu un mesaj sincer: „Datoria noastră sacră este de a proteja mediul pe care l-am primit în grijă prin mila lui Dumnezeu, iar misiunea noastră este de a-l transmite curat și frumos generațiilor viitoare, ca pe o moștenire perpetuă”. Într-o notă optimistă, Raluca Orga, coordonatorul Centrului de zi „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș, a concluzionat astfel: „Dăruiește naturii frumusețe, grijă, implicare și responsabilitate și ea te va răsplăti, oferindu-ți o viață frumoasă și sănătoasă”.

 

Asist. soc. Ciprian Orga
Coordonatorul Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș

Share