Ziua Mondială a Plantațiilor Forestiere, marcată de ASCOR Alba Iulia și Seminarul Teologic prin sădirea a 300 de puieți forestieri

Joi, 14 martie 2024, Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia și Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia au desfășurat o impresionantă acțiune ecologică. În contextul celebrării Zilei Mondiale a Plantațiilor Forestiere, marcată anual pe 13 martie, peste 40 de elevi seminariști și studenți teologi au plantat 300 de puieți forestieri, din speciile paltin de munte și cireș păsăresc, pe raza comunei Ciugud, județul Alba.

Acțiunea a debutat la ora 10.00, inițiatorii activității având ca punct de întâlnire sediul Primăriei Comunei Ciugud. Alături de membrii organizației studențești și elevii seminariști au fost prezenți pr. lect. univ. dr. Oliviu Botoi, consilier cultural și cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, arhid. conf. univ. dr. Răzvan Brudiu, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă, și pr. prof. drd. Ioan Nistor, directorul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan”.

Evenimentul s-a bucurat de prezența ing. Ioan Florea, șeful Ocolului Silvic Alba Iulia. Domnia sa, alături de reprezentanți ai Direcției Silvice Alba, a organizat un atelier practic în care a prezentat etapele de pregătire a solului în vederea plantării puieților. De asemenea, alături de tineri a fost prezent ing. Mihai Horațiu Josan, șef serviciu teritorial la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (Alba), care le-a oferit tinerilor informații cu privire la eficientizarea procesului de regenerare și îngrijire a pădurilor.

Acțiunea, inițiată de membrii ASCOR Alba Iulia și elevii seminariști, se încadrează în programul activităților dedicate „Lunii pentru Viață”. Evenimentul a fost derulat în parteneriat cu Arhiepiscopia Alba Iuliei, Ocolul Silvic Alba Iulia (Regia Națională a Pădurilor „Romsilva” – Direcția Silvică Alba), Primăria Comunei Ciugud și Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Prin amploarea acestui eveniment, tinerii au evidențiat importanța acțiunii de împădurire în contextul îmbunătățirii mediului înconjurător și conservării biodiversității. Pe această cale, se cuvine a fi aduse mulțumiri restaurantului „Badea Gheorghe” din Sebeș și Asociației „Iuvenis” Alba Iulia pentru agapa frățească oferită la finalul activității.

Share