70 de clerici și credincioși din protopopiatul Sighişoara au organizat o nouă campanie de donare de sânge

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu, marți, 14 decembrie 2021, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu-Mureș, un număr de 70 de preoți și credincioși de pe cuprinsul protopopiatului Sighișoara, în frunte cu părintele protopop Ovidiu Dan, au răspuns cu multă dragoste chemării de a dona sânge, alăturându-se astfel celor care se află în suferințe trupești.

Acțiunea derulată în această zi reprezintă una dintre numeroasele campanii de donare de sânge la care iau parte clericii și credincioșii din județele Alba și Mureș. Astfel, în contextul crizei de sânge, este continuat demersul programului „Donează sânge, salvează vieți”, inițiat cu implicarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, urmând ca această chemare să fie extinsă în viitor spre un număr mai mare de persoane care, la rândul lor, sunt îndemnate stăruitor să doneze sânge la centrele de transfuzie aflate în apropiere.

Într-o lume în care valorile par să fie lăsate deoparte, ne bucurăm nespus să descoperim jertfelnicia și empatia de care au dat dovadă credincioșii din protopopiatul Sighișoara. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i binecuvinteze cu darurile Sale cele bogate, cu harul și cu iubirea Sa de oameni pe cei care, în această perioadă cu multă încărcătură de sfințenie a Postului Crăciunului, și-au dorit din suflet să dăruiască o șansă la viață celor care au nevoie.

 

Pr. protopop Ovidiu Dan  

Share