Acțiune de donare de sânge în protopopiatul Blaj – „Împreună pentru o cauză nobilă comună”

În data de 16 septembrie 2021, în cadrul Protopopiatului Ortodox Blaj, a fost organizată o nouă acțiune de donare de sânge, în care au fost implicați preoți și credincioși din cuprinsul protopopiatului.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, Protopopiatul Ortodox Blaj a organizat, pe data de 16 septembrie a.c., la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba, campania de donare de sânge: „Salvează viața, donează sânge”.

Astfel, un număr de 15 preoți și credincioși din Protopopiatul Blaj au realizat acest gest jertfelnic de dăruire a elementului vital – sângele – insuficient spitalelor noastre. Campania de astăzi se înscrie în seria de activități de promovare a donării de sânge, în cadrul proiectului implementat în Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Alba, proiectul având drept scop întrajutorarea bolnavilor ce necesită tratament transfuzional.

Acțiunea de astăzi este cea de-a treia de acest fel din anul 2021, celelalte două acțiuni de donare de sânge desfășurându-se în lunile martie și iunie. În timpul donării de sânge au fost respectate cu strictețe măsurile igienico-sanitare de prevenție a răspândirii coronavirusului.

 

Pr. Ovidiu Pop,
Protopop al Blajului

Share