Activități formativ-educative specifice toamnei pentru copiii din cadrul proiectului „Prin Educație spre Vocație!”

Elevii din programul „Prin Educație spre Vocație” au luat parte, în prima săptămână a lunii noiembrie a.c., la activități formativ-educative, cu specific de toamnă. Prin intermediul acestor activități, copiii au remarcat schimbările care au loc în natură în acest anotimp, virtuozitatea cu care acesta schimbă culorile, oferind un adevărat spectacol de contraste.

În această perioadă, copiii au reușit să observe natura prin ieșiri în parc, drumeții în pădure și pe câmp, prin activități și jocuri distractive în aer liber. Aceștia au colectat frunze, castane și bețe pe care le-au folosit la activități de lucru manual, făcând o proiecție a ceea ce au observat în natură. De asemenea, activitățile specifice acestui anotimp au constat în folosirea roadelor pentru crearea unor decoruri specifice toamnei. Cei mici s-au întrecut în sculptarea bostanilor și în crearea unor decorațiuni cu care au împodobit sălile de clasă.

În momentul de final al fiecărei activități, copiii s-au putut bucura de roadele dulci ale toamnei. De asemenea, aceștia au fost conduși și în povestea toamnei prin analogie la povestea omului, care, plantând semințe bune în primăvara vieții sale, adică în copilărie, culege roade bune la senectute, când toamna vieții își face simțită prezența.

„Consider că acest proiect dă o șansă în plus la o educație de calitate copiilor din școala noastră. Ca dovadă, stă progresul rezultatelor la învățătură și purtare, relațiile de prietenie dezvoltate în cadrul grupului de copii, climatul prietenos din cadrul activităților și starea de bine”, a declarat doamna Cristina Conțiș, cadru didactic.

Proiectul „Prin Educație spre vocație!” este implementat de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschool Norvegia, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului este Creșterea gradului de incluziune socială și menținerea în sistemul de educaţie a 645 de elevi în situații de risc din regiunile Centru și Nord-Vest prin crearea de activități de tipul „Școală după școală”, operator de program fiind Fondul Român de Dezvoltare Socială. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni și are o valoare totală de 5.244.990,00 lei.

Share