Activități recreative pentru copiii Centrului de Zi „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roșia de Secaș

În perioada 6-10 septembrie 2021, copiii ocrotiți în cadrul Centrului de Zi „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roșia de Secaș au petrecut momente recreative și de relaxare, înaintea debutului noului an școlar. Seria de activități a debutat prin vizionarea filmului animat 3D „Luca”, la cinematograful „Inspire Cinema”, după care au servit pizza și înghețată și s-au bucurat, din plin, de o plimbare.

Seria de evenimente a continuat cu activitățile desfășurate în Parcul de Aventură „Dynamis” de pe Dealul Mamut, unde copiii au parcurs trasee alcătuite dintr-o serie de elemente suspendate pe copaci sau piloni, folosind echipamentul corespunzător de alpinism, prin traversare sau căţărare. Aceste activități recreative au adus bucurie și mulțumire în sufletele copiilor, precum și trăirea unor experiențe noi pentru majoritatea dintre ei. În tot acest timp, tinerii au fost însoțiți de către preotul paroh, asistentul social și educatorii specializați din cadrul Centrului de Zi.

Centrul de Zi „Sfântul Ierarh Nicolae” funcționează din anul 2004, fiind coordonat de către părintele Nicolae-Viorel Bildea, preot al parohiei Ortodoxe Roșia de Secaș. Funcționarea este asigurată printr-un parteneriat încheiat între Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia și Direcția Generală de Asistență Socială și de Protecție a Copilului Alba, prin colaborarea cu Primăria comunei Roșia de Secaș, Școala cu clasele I-VIII Roșia de Secaș și Parohia Ortodoxă Roșia de Secaș. Serviciile sociale oferite constă în sprijin privind efectuarea temelor, masă caldă și gustare, consiliere socială, psihologică și pastorală, precum și servicii educative și de socializare.

Pr. Nicolae-Viorel Bildea

Share