Sfântul Ierarh Martir și cărturar Antim Ivireanul evocat în Protopopiatul Ortodox Blaj

20 Octombrie 2016

Imaginea a fost ștearsă.Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, în Protopopiatul Ortodox Blaj, au fost organizate joi, 20 octombrie 3 acțiuni culturale, care au constat în evocarea personalității Sfântului Antim Ivireanul. Acestea au fost organizate în cadrul instituțiilor de învățământ din comuna Jidvei, satul Sânmiclăuș și municipiul Blaj.

Astfel la Liceul Tehnologic din Jidvei, în prezența PC părinte Dorin Lazăr, parohul parohiei ortodoxe Jidvei, a doamnei Carmen Stan, director al liceului și a PC preot Ovidiu Pop, protopop al Protopopiatului Ortodox Blaj, domnul Marius Iorga, profesor de religie a prezentat chipul cărturăresc și misionar al Sfântului Martir Antim Ivireanul. A fost de asemenea organizat și un moment artistic, Ansamblul Fetele de la Căpâlna prezentând jocul și strigările specifice zonei Târnavelor.

Parohia Sânmiclăuș, în parteneriat cu Școala generală din aceiași localitate a organizat între orele 13-14 o prezentare power-point a vieții și activității cultural-misionare a Sfântului Antim Ivireanul. Școala gimnazială ,,Toma Cocișiu” din municipiul Blaj a găzduit începând cu ora 13 evocarea misiunii bisericești a Sfântului Antim Ivireanul. Cei peste 80 de tineri elevi participanți la cele trei acțiuni au primit cu bucurie modelul blândui păstor, jerftitor pentru credința ortodoxă și exemplu de cărturar creștin.

Întregul program din această zi s-a înscris în planul de activități al Grupului de inițiativă al Protopopiatului Blaj pe anul 2016 și se înscrie în seria de evenimente cultural-educative şi religioase dedicate “Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti”, după cum a fost declarat anul 2016 de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Patriarhul României.

Protopop, Pr. Ovidiu PopImaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.

Share