Concertul de colinde ”Sara Crăciunului nost” Ediția a XI-a la Biia

21 Decembrie 2016
Imaginea a fost ștearsă.Păstrarea tradițiilor creștine este genetic înnăscută în ființa oamenilor de pe meleagurile ardelene, dar parcă în mijlocul biienilor este mai vie această dragoste de cultură și credință. Pe lângă multe alte manifestări pe aceste unde, în urmă cu 11 ani s-au materializat gândurile sporirii zbuciumului creștinilor ortodocși din Biia pentru păstrarea și continuarea tradiților românești de vestire a nașterii Pruncului în Betleem prin organizarea primei ediții a Festivalului de colinde ”Sara Craciunului nost”.

Începând din anul acesta concertul de colinde de la Biia se desfășoară cu binecuvântare Înaltpreasfințitului Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, și ajunge la a unsprezecea ediție, care s-a desfăsurat în Biserica Ortodoxă ”Sfântul Ierarh Nicolae” la 19 decembrie și a început printr-o rugăciune și cuvânt de dechidere al PC Pr. Ovidiu Nicolae Pop, Protopop al Blajului.

Printre cei care dau viață acestui colind al copiilor de pe Târnave amintim Parohia Ortodoxă Sf. Ierarh Nicolae din Biia - Preot Paroh Lucian Feșteu și Consiliul parohial, Asociația Fii satului Biia reprezentată prin D-nul Ing. Ioan Biianu, Primăria Șona prin D-l Primar Florin Mărginean, Consiliul local Șona, Fundația Ioan Sălcudean, Cercul Astra Biia și alți oameni cu suflet mare.

Colindul de vestire a nașterii Domnului Iisus a fost adus în satul nostru de 240 de copii, elevi din 13 școli, formați în 18 grupuri de colindători. Amintim astfel Școlile: Școala ”Gheorghe Dancu” din Biia; Școala Gimnazială din Șona, Școala din Sânmiclăuș, Școala ”Ion Pop Reteganul” din Sâncel/Pănade, Școala ”Aron Cotruș” din Gergăul Mare, Școala din Rosia de Secaș, Școala ”Ion Agârbiceanu” din Cenade, Școala ”Simion Bărnuțiu” din Tiur, Școala Ion Bianu Valea Lungă, Școala din Crăciunelul de Jos, Școala nr 4 din Blaj, Școala Ion Breazu Mihalț, Școala din Bucerdea Grânoasă, Școala din Craciunelul de Sus, Corul Bisericii Ortodoxe din Mănărade și Corul Bisericii Reformate din Biia.

Pentru felul în care au interpretat, sensibilitatea lor, curăția inimii și sinceritatea cu care au lăudat pe Domnul, colindătorii au fost răsplătiți de Primăria Șona cu daruri și premii.

Aducem mulțumiri lui Dumnezeu pentru această zi de colindă binecuvântată, organizatorilor, postului de televiziune TV-AS Târnăveni realizator D-l Nelu Burdulea, profesorilor, copiilor și D-nei prof. Maria Suciu inima și inițiatoarea acestui festival. O deosebită considerație și gratitudine, pentru implicarea în organizarea festivalului, atât materială dar mai ales spirituală, aduc familiei Sabău Nicoale și Emanuela și deasemenea familie Burja Vasile și Lenuța.

Dumnezeu să primească aceste colinde și jertfa noastră în înaltul cerului.

Hristos se naște, măriți-L!

Preot Paroh Lucian FeșteuImaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.
Share