Concert de colinde la Parohia Ortodoxă Cricău

28 Decembrie 2016
Imaginea a fost ștearsă.Parohia Ortodoxă Cricău împreună cu Primăria Cricău și Căminul Cultural din localitate au organizat, marți, 27 decembrie, în ziua prăznuirii Sfântului Arhidiacon și Întâiul Mucenic Ștefan, cea de-a treia ediție a Concertului de colinde în cinstea sărbătorii Nașterii Domnului.

Concertul de colinde a avut loc în sala Căminului Cultural din Cricău, de la ora 1500, și a fost susținut de șase coruri: Corul Școlii Gimnaziale „Decebal” din Cricău condus de d-na profesoară Știop Anca, Corul Parohiei Cetea condus de pr. paroh Cioara Marius și de d-na preoteasă Ileana Cioara, Corul Parohiei Galda de Jos condus de pr. paroh Scrob Benone, Corul „Oastei Domnului” din Ighiel condus de pr. Dan Nicolae, Corul Parohiei Totoi condus de pr. protopop Slevaș Teofil și de studentul teolog Slevaș Teofil Mihail, Corul Parohiei Cricău condus de d-șoara Muntean Mădălina.

La sfârșitul concertului părintele Slevaș Teofil, protopop al Protopopiatului Ortodox Alba Iulia, a adresat un scurt cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța duhovnicească a sărbătorii Nașterii Domnului, fiecare suflet care se deschide lui Dumnezeu putând fi o iesle în care se odihnește Dumnezeu Cel Întrupat, Domnul nostru Iisus Hristos. Într-o lume în care violența și răutatea dintre oameni încă sunt prezente, a mai arătat părintele protopop, colinda are darul de a ne aduce mesajul de pace și de comuniune vestit de îngeri la peștera din Betleem: „Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire!” (Luca, 2,14).

Pr. Cosmin BufneaImaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.
Share