Hramul parohiei „Întâmpinarea Domnului” din Alba Iulia

2 Februarie 2017
Joi, 2 februarie 2017, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie în biserica parohiei „Întâmpinarea Domnului” din municipiul Alba Iulia, care în această zi şi-a serbat hramul. Această nouă comunitate este păstorită de către părintele Radu Ţuţui, fiind cea mai nouă parohie din municipiul nostru. Răspunsurile liturgice au fost date de către grupul psaltic Anastasios din municipiul Târgu-Mureş.

Bucuria prefacerii darurilor de pâine şi vin ale credincioşilor în Trupul şi Sângele lui Hristos şi a împărtăşirii de ele a fost completată de împărtăşirea din cuvântul de învăţătură al Părintelui nostru Arhiepiscop, care a subliniat în predica rostită importanța pe care o are Fecioara Maria, Născătoarea de Dumnezeu, în viețile noastre, ca maică a bucuriei și a durerii.

Piatra de temelie a locașului de închinare a fost pusă în anul 1988, în timpul păstoririi vrednicului de pomenire Episcop Emilian Birdaş, iar un an mai târziu s-a turnat fundaţia. Iniţial, s-a eliberat o autorizaţie de construcţie pentru o Casă mortuară, date fiind vremurile vitrege din acea perioadă. Prin strădania şi vrednicia părintelui Doru Gheaja, cel care a primit această misiune, s-a consolidat fundaţia bisericii. În anul 2005, s-au reluat lucrările, iar acum edificiul este pregătit pentru a îmbrăca haina frumoasă a picturii.
Share