Inaugurarea Căminului bisericesc „Peregrinus” din Alba Iulia

24 Februarie 2017
Joi, 23 februarie 2017, Înaltpreasfintiţul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a oficiat slujba de binecuvântare a Căminului bisericesc „Peregrinus” din incinta Schitului „Hristos Pantocrator” din municipiul Alba Iulia. La acest eveniment au participat membrii Permanenţei Consiliului eparhial, preoţi, autorităţi locale şi numeroşi invitaţi.

În cuvântul de învăţătură, Părintele Arhiepiscop a subliniat importanţa acestui „spaţiu confortabil, unde vor poposi credincioşi dreptmăritori, aflaţi în pelerinajul lor pe plaiurile transilvane, sosiţi în Alba Iulia, cetatea Marii Uniri”. La finalul slujbei, Înaltpreasfinţia Sa, a oferit Diplome de aleasă cinstire celor care s-au implicat în lucrările de edificare şi amenajare ale acestui aşezământ bisericesc.

Acest cămin modern dispune de un număr de 22 de camere de cazare, o trapeză şi o sală de conferinţe cu 60 de locuri, toate pregătite pentru a primi, cu căldură, pelerini care vizitează Catedrala Reîntregirii, mănăstirile şi schiturile din Eparhie, dar şi cele mai importante obiective turistice din judeţul Alba și din împrejurimile acestuia.
Share