Teatru prezentat de tineri și pentru tineri la Reghin

24 Februarie 2017
Imaginea a fost ștearsă.Membrii Grupului de Iniţiativă pentru Tineret din cadrul Protopopiatului Ortodox Luduş, susţin astăzi, 24 februarie 2017, la Casa de Cultură a Tineretului „George Enescu” din Reghin, piesa de teatru „Goana după fluturi”.

Evenimentul este dedicat tinerilor din municipiul Reghin şi din împrejurimi, fiind organizat de către Primăria şi Consliul Local Reghin, Casa de Cultură „George Enescu” din Reghin, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, în colaborare cu Protopopiatul Ortodox Luduş şi Casa de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu” Luduş.

Comedia „Goana după fluturi” a dramaturgului Bogdan Amaru, în regia lui Emanuel Petran de la Teatrul Naţional din Cluj Napoca, a avut premiera la Luduş, cu ocazia Zilei Naţionale a Culturii, desfăşurându-se cu binecuvântarea IPS Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei.

Piesa pune faţă în faţă două lumi – a bogaţilor şi a săracilor – şi este o pledoarie pentru dragostea simplă, trăită în condiţii modeste. Un tânăr doctorand în ştiinţele naturii, sărac, este îndrăgostit de o creatoare de modă dintr-o mahala bucureşteană. Însă, i se iveşte „oportunitatea” de a se căsători cu o fată frumoasă, fiica unui bogătaş care, de altfel, nu-l doreşte ca ginere. În final, acest plan eşuează, iar tănărul va descoperi adevărata fericire alături de cea care îl iubeşte cu adevărat.

Potrivit organizatorilor, intrarea este liberă iar distribuţia spectacolului este următoarea: Dorin – Ionuţ Grec, Rodica – Denisa Madac, Beatrice – Andi Pal, Farada – Sebastian Cioban, Brustan – David Voşloban, pr. Ciprian – Vlad Grec, florăreasa – Maria Rusu şi Ţâştiu – Darius Voşloban.

Dorin GramaImaginea a fost ștearsă.
Share