ÎNTÂLNIREA TINERILOR ELEVI LA BAND

12 Martie 2017
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Irineu Arhiepiscop al Alba Iuliei, Grupul de Inițiativă pentru Tineri din Protopopiatul Târgu Mureș, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Județean Mureș şi Parohia Ortodoxă Band, a organizat prima întâlnire regională cu tinerii din acest an.

Întâlnirea a avut ca temă "Icoanele din sufletul tinerilor", dat fiind ,,Anul comemorativ al icoanelor și iconarilor din Patriarhia Română". Invitatul acestei întâlniri, părintele Teodor Fărcaş, le-a prezentat tinerilor un frumos material despre icoane în general şi diferențele dintre idolatria "interzisă" în perioada veterotestamentară și închinarea la icoane. Părintele a dezvoltat partea interioară a ,,icoanei din fiecare suflet bun", în care se reflectă chipurile sfinților şi a Modelului suprem - Mântuitorul Iisus Hristos.

În partea a II-a a întâlnirii, părintele protopop Olimpiu Zăhan le-a prezentat tinerilor locațiile unde sunt păstrate Sfânta Mahramă şi prima pictură a Maicii Domnului realizată de Sfântul Evanghelist Luca, şi le-a captat atenția cu povestioare legate de icoane făcătoare de minuni prezente pretutindeni, mărturii palpabile pentru cei ce se împotrivesc cinstirii icoanelor.

O intervenție interesantă a avut-o domnul Director Gheorghe Creți,

om de bună credință și dăruire, care le-a povestit elevilor câteva momente cruciale din viața sa, în care a fost salvat de prezența unei iconițe pe care o avea asupra sa.

La întalnire au participat tineri elevi din parohiile Band, Nazna, Sâncraiu de Mureș, Fânațele Bandului, Harțau însoțiți de preoții din parohie și profesorii de religie.

În timpul întâlnirii s-au purtat discuții libere între participanți, au avut loc schimb de experiențe între tinerii talentați și s-au putut admira icoane pictate sau desenate de elevi. Deasemenea s-au putut înfrupta toată lumea din bunatatile de post oferite de gazde.

Părintele paroh Lucian Crișan, în calitate de gazdă, a mulțumit participanților şi a zis că vor fi așteptați în fiecare an cu mult drag în comuna Band.

RUGĂCIUNE PENTRU BOLNAVII DIN SPITALELE TÂRGUMUREȘENE

În aceeași zi începând cu ora 16.00 în incinta Spitalului Județean de Urgență Mureș, la inițiativa părintelui protopop Olimpiu Zăhan, ca în fiecare an când este ,,Ziua Mondială a rinichiului", s-a oficiat Sfânta Taină a Maslului oficiată de şapte preoți, slujitori la Spitalele din Târgu Mureș. Gazde primitoare au fost domnul manager Claudiu Puiac și cei doi preoți capelani Florin Țifrea şi Cristian Gâdea, slujitori în Spitalul Județean de Urgență Mureș.

Toate aceste activități binecuvântate, vin să răspundă chemării glasului Mântuitorului Iisus Hristos, de a-L propovădui prin cuvânt, rugăciune și fapte față de ,,cei mai mici” pentru a deveni mari în Împărăția Cerurilor.

Preot Sita Horațiu Iuliu
Share